Vanaf 13 december 2014 is in Nederland een Europese wetgeving over allergenendeclaratie in werking getreden. Horecabedrijven moeten ten aanzien van alle onverpakte producten informatie kunnen geven aan hun gasten over de mogelijke aanwezigheid van veertien in de wet genoemde allergenen..

 

Allergenen zijn stoffen in voeding die een allergische reactie kunnen veroorzaken bij mensen met een voedselallergie. De nieuwe wet houdt in dat iedere leverancier van onverpakte producten, zoals dus ook cateraars, moeten zorgen dat men een overzicht paraat heeft waarin staat welke van de 14 specifiek benoemde allergenen er in een product voor komen.

 

Hiermee kunnen mensen die een voedselintolerantie of voedselallergie hebben betere keuzes maken qua te nuttigen producten.

De 14 in de wetgenoemde allergenen zijn:

  • Vis • Gluten • Soja • Ei • Melk • Schaaldieren • Noten • Weekdieren • Pinda’s • Sesamzaad • Lupine • Mosterd • Zwaveldioxide • Selderij.

 

Solkema-Catering Assen gaat zeer zorgvuldig om met uw voedselallergie – voedselintolerantie. We hebben een volledige allergenendeclaratie paraat die u op kunt vragen bij onze medewerkers. Ook is er een speciaal geschoolde dieetkok aanwezig.

Hiermee voldoet Solkema Catering Assen volledig aan de nieuwe regels die per 13 december 2014 van kracht zijn geworden.

Kruisbesmetting is in onze keuken nooit 100% uit te sluiten.